semester fot

Bästa medlemmar!

I onsdags (31/5), hölls säsongens sista styrelsemöte (nr.10) innan den förmodade sommaren tar över!

Årets säsong blev återigen ganska kort i kusten, men desto längre och trevligare i fjällvärlden!

Fortfarande finns faktiskt möjlighet att köra snöskoter om man letar sig mot norska gränsen.

Vi i styrelsen jobbar enträget vidare med EU-ansökan och just nu ligger ”bollen” hos länsstyrelsen, som förväntas ta ett beslut i slutet av året.

Åtskilliga ideella timmar är nerlagda för att få vår ansökan om bidrag godkänd hos alla instanser (Piteå Kommun Kultur & Fritid, Utvecklingsplan-landsbygd samt Piteå Allmänna näringslivsfonden), vilket krävs för att slutligen kunna lämna in en ansökan hos Länsstyrelsen.

Mycket av styrelsens visioner och klubbens utveckling hänger just nu på att vår ansökan kommer att godkännas, vilket kan kännas lite frustrerande då vi i styrelsen gillar ”action” istället för att sitta och vänta på besked……

Nåja, våran ansökan innefattar förutom bidrag till förbättringar av skoterleder även en helt ny verkstadsbyggnad där service och reparationer av klubbens maskinpark samt diverse utbildningar och kurser för medlemmar kommer att kunna hållas. Vidare så finns en ansökan om en utveckling av media, marknadsföring, utbildningar, hemsida, logotyp, bättre skyltar etc.

Utöver EU-ansökan så pågår givetvis en hel del andra arbeten såsom dialog om nya ledsträckor med kommunen och markägare, inköp av fler sladdskotrar och nya ledsladdar till byagrupperna, samt kommande säsongs aktiviteter.

Men som med alla drömmar och visioner så behövs pengar för att kunna driva PSSK framåt och därför behöver vi fortlöpande medlemsintäkter, sponsorer och kommunala bidrag samt en ekonomi i balans!

Det är med andra ord extremt viktigt att vi får behålla ert stöd genom att ni plikttroget betalar medlemsavgiften vilket vi tror och hoppas att ni gör även kommande säsong.

Vi undersöker hela tiden om att förenkla inbetalningsmöjligheten för medlemsavgiften genom att hitta nya lösningar, dels genom traditionellt inbetalningskort (BankGiro) samt Swish, men kanske även i framtiden genom ett betalnummer, E-faktura, eller autogiro med BankID.

Slutligen, passa på att njut av sommaren, den ser ut att bli kort i år och snart stundas en ny härlig skotersäsong med förhoppningar om massor av härligt puder!

Over and out!

/Styrelsen.