Nasaleden

Arbetet kring Nasaleden!

pssk091208141513

Bakgrund

Piteå Snöskoterklubb har som ansvar att under vintern sköta om Nasaleden som går från Piteå till Nasafjäll, våran del av leden är från Roknäs till Rokaviltvatten. I Roka tar sedan Långträskskoterklubb vid. Klubben har genom åren lagt ner mycket tid på att få vår del av sträckan så bra som möjligt. Broar har byggts, ledkryss och stolpar har satts ut, träd har huggits för att bredda leden. Stora delar av sträckan har även körts med grävmaskin för att jämna till backen. Viktigt att nämna är att alla pengar som lagts på Nasan har kommit från sponsorer och från olika bidrag, inga pengar från klubbkassan har lagts på nasan.

Hur gick det under 2011?

Sammanlagt så kan vi konstatera att i år så har det funka bra och Nasan som led har aldrig varit bättre. Tyvärr så hade vi en väldigt kall period under feb så det blev inte så många sladdturer då. Vi har bestämt en köldgräns på ca 15grader då det visats sig att risken att köra sönder är riktigt stor om det blir kallare. Totalt så blev det 6ggr som vi var i väg. Detta tycker vi ändå är klart godkänt. Detta är helt klart en framtidslösning så vi satsar vidare.

Vad händer till 2012?

Till i år så har Jonas Dahlqvist och Göran ”GO” Olsson tagit på sig ansvaret för Pistmaskinen och Nasan. Detta är något som vi varmt välkomnar i PSSK. Redan under förra året så upptäckte vi små grejer som vi skall förbättra till i år. Bla så skall sladden byggas om lite, Pistmakinen har vi kört till Jävre för att fixa till plogbladet fram då en arm till detta gick sönder under fjolåret. Service och lite annat små fix skall även göras. En hel del röjning och huggning av ca tio träd kommer att göras på leden, även en ny bro skall vi bygga innan leden korsar Rokån.

Vårt mål till 2012!

Målet kommer att vara lik som i fjol: Att Nasaleden ska sladdas minst 1 gång varannan vecka så att god standard hålls!

Allt eftersom så kommer vi att lägga upp bilder, vad som händer och hur det går med sladdningen under ”Rapporter från spåret”.

Pistmaskinen Prinoth!

Pistmaskinen Prinoth!

Nasasladden!

Nasasladden!

Sladden bakom pistmaskinen (Prinothen)!

Sladden bakom pistmaskinen (Prinothen)!

Snow-tracen med sladd!

Snow-tracen med sladd!

Peter poserar stolt!

Peter poserar stolt!

Lägger in två länkar med film på Snow-tracen som togs 2010, mycket nöje!!