Utflyktsmål

Arnemark

Plats:

Bergsviken

Skoterstugan:

pssk120412193703

Vår egen skoterstuga står i Bergviken/Storfors ganska centralt mellan E4:an och vattnet. Med skoter så hittar man snabbt hit från älven, kom bara ihåg att inte gena för mycket vid Bergviksbron då det strömmar och isen kan vara dålig. Leden går över gården och fortsätter längs med E4:an söderut till viadukten över till Storfors. Det går även bra att ta sig hit med bil, antingen via cykelvägen från Bergsviken till båthamnen eller så från Storfors Viadukten. Vi brukar varje vinter ha en Öppethus dag på Skoterstugan, tyvärr så är den inte allt för välbesökt. Datum kommer senare upp på vår hemsida. Skoterstugan går även att hyra för den som vill tex för fester, kalas, bröllop mm. Dock så finns det ej rinnande vatten, det får man ta med. Utedass finns runt knuten. För mer info kontakta Jonny Almqvist, kontaktuppgifter finner ni på styrelse sidan.Uthyrningspris: 400kr/dygnet
Koordinater:

Blåsmark

Plats:

Böle

Plats:
Koordinater:

Hemmingsmark

Plats:
Koordinater:

Hortlax

Höträsket
pssk111020154338
pssk111020154433

I utkanten av Hortlax efter skoterleden mot Knöppeln och Blåsmark finns sjön Höträsket. Här kan man stanna till å grilla i den stora grillkåtan samt pimpla efter bla regnbåge.
Höträsketsportfiskeförening som driver stället planterar ut Regnbåge 2-3ggr/år. Sommartid kan man även hyra någon av stugorna eller ställa upp husvagnen mot en billig kostnad.
Fiskekort kan man enkelt lösa vid infotavlan som finns efter vägen ner till sjön. Mer om fiske och boende finns på hemsidan www.hortlaxen.seKoordinater:
RT90:
X: 7252846, Y: 1760381
WGS84:
Lat N 65° 16′ 28″ Lon E 21° 23′ 14″

Infjärden

Plats:
Koordinater:

Jävre

Plats:
Koordinater:

Lillpite

Plats:
Koordinater:

Munksund

Plats:
Koordinater:

Nasaleden

Svartliden:
pssk071122110229pssk071122111121

Detta är Piteå Snöskoterklubbs senaste skapelse. En mycket mysig timrad stuga som står uppställd vid Svartliden en bit upp efter Nasaleden, strax nedanför Roka Viltvatten.
Till alla er som har timrat, fraktat och ställt stugan på plats, eller på något annat sätt hjälpt till vill vi rikta ett stort TACK för all tid och allt arbete ni har lagt ner. Men oavsett när ni passerar efter Nasaleden i vinter, stanna gärna till en stund och ta en kopp kaffe. Här finns även en grillplats ute, ca 100m norr om stugan. I stugan kan ni elda och värma er. För de som vill så kan man även övernatta här på golvet eller på bänkarna. Kom bara ihåg att ta med det ni tog dit, (skräpet). Här finns även ett utedass för de som behöver.
Koordinater:
X 7262471 Y 1730125eller +65° 22′ 59.15″”, +20° 45′ 28.62″”

Klicka här för att se på karta!

Norrfjärden

Porsnäsfjärden:
pssk110904151726
I öster där Alterävlen kommer ner står en bivack på udden mot Norrfjärden, Vackert belägen och i lämpligt avstånd från byn. Hit kan man ta sig med skoter men även med skidor eller så går man över isen från ”kyrkan”. Detta har blivit ett mycket uppskattat ställe med många besökare under vårvintern.
Koordinater:

Harrträsket:
pssk110904151726
Norr om Norrfjärden ligger denna insjö. Bivacken/grillplatsen står där vinterleden mot Holsträsket/Rosvik går upp. Ett mycket fint ställe där vårsolen visar sig hela dagen. Även lämpligt för de barn som vill bli dragna på bobb på isen.
Koordinater:

Knöppeln/Markvägen:
pssk110904152615
Efter leden som går från Porsnäsfjärden över till Pålberget så passerar man denna bivack/grillplats uppe på Knöppeln topp. Hit är det ungfär 10km från Norrfjärden. Även detta ett mycket välbesökt ställe på lämpligt avstånd från byn för barnfamiljen med pulka.
Koordinater:

Nybyn

Plats:
Koordinater:

Pitholm

Plats:
Koordinater:

Pålberget

Plats:
Koordinater:

Sikfors

Plats:
Koordinater:

Svensbyn

Plats:
Koordinater:

Öjebyn

Plats:
Koordinater:

I Skärgården

Svinöra:
pssk110904154004

Här finns Piteå Båtklubbs anläggning och de har en ”grillstuga” som står öppen under vintern för Vinterfriluftlivet. Passa bara att isen håller då renöradraget utanför kan var öppet. kör antingen via Renöhamnssidan eller från Mjoönlandet
Koordinater:

Baggen:
För de som vill lite längre ut i skärgården. Vackert beläget uppe på hällan så finns Bivack/Grillplats.
Koordinater:

Utflyktsmål utanför Piteå Kommun!

Storklinta
pssk111203122924

Storklinta skidcenter är vackert beläget mitt i triangeln Piteå, Skellefteå och Arvidsjaur och härifrån når du samtliga städer med skoter. Vi satsar på att tillsammans med de närbelägna skoterklubbarna på hålla lederna i gott skick och få dessa bra skyltade. Vi har på anläggningen övernattningsmöjligheter för ett 50 tal personer. I vår Restaurang kan du äta och dricka gott medan du ser en Hockeymatch eller en skoterfilm på våra Tv apparater. För mer information: www.Storklinta.se
Koordinater:

Finns inte ert utflyktsmål med i listan. Ta då en bild och skriv ihop några rader och skicka det till Per i styrelsen så lägger han upp det.